خانوم پروانه کاظمی، متخصص تغذیه و کارشناس ارشد وزارت بهداشت، درمان و آموزش عالی طی نوشته ای در خصوص غذاها و شادابی پوست صورت می نویسد:

رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری از پیری پوست رژیم متعادلی است که برای سلامتی کل بدن مورد نیاز می باشد.یک رژیم غذایی متعادل و متنوع فرآیند پیری سلولی پوست را کند می کند و پوست هم با این روش سلامتی بیشتری را بدست می آورد.

 رعایت تعادل و تنوع در رژیم غذایی در خصوص پوست دارای اهمیت فراوانی است .تعادل و تنوع در رژیم غذایی باید رعایت شود تا فرد با دریافت تمامی مواد مغذی مورد نیاز دچار کمبود ویتامین و املاح نشود.
 
 استفاده از برنامه غذایی یک روش آسان برای اطمینان از داشتن یک رژیم غذایی متعادل است .برای اینکه مطمئن شویم که تمامی مواد مغذی در حد نیاز بدن تامین می شود بهتر است در هر گروه از مواد غذایی متنوع استفاده شود.
 
مصرف میوه و سبزیجات تازه کلید جوانی پوست است و از پیری زودرس پوست جلوگیری می کند.
 
  میوه و سبزیجات حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است که این آنتی اکسیدان ها از تخریب سلولی جلوگیری می کند .برای اطمینان از دریافت کافی آنتی اکسیدان از طریق میوه و سبزی بهتر است آنها به صورت خام و تازه و یا نیم پز استفاده شود به دلیل اینکه حرارت و نگهداری در یخچال و فریزر سبب کاهش میزان آنتی اکسیدان مواد غذایی می شود.
 
مصرف مایعات در پیشگیری از پیری پوست دارای اهمیت فراوانی است . پوستی که رطوبت خوبی داشته باشد کمتر چروک می شود پس توصیه می شود با مصرف شش تا هفت لیوان مایعات در روز آب مورد نیاز برای پوست فراهم شود تا پوست دچار خشکی نشود.
 
 کافئین در بدن سبب دفع آب به صورت ادرار می شود . نوشابه ها منابع خوبی برای تامین مایعات بدن نیستند به دلیل اینکه دارای کافئین هستند.
 
 کنترل کالری مصرفی تاثیر چشمگیری بر جلوگیری از پیری پوست دارد .افزایش و کاهش سریع وزن سبب چروک شدن پوست می شود.
 
میزان چروک شدن پوست به سن ، ژنتیک و عوامل دیگری از جمله رژیم غذایی بستگی دارد پس باید مراقب کالری مصرفی باشیم وکسانی که قصد کاهش وزن دارند حتماً باید زیرنظر متخصص تغذیه رژیم بگیرند.
 
 افزایش و کاهش مرتب وزن می تواند برای پوست بسیار مضر باشد از طرف دیگر رژیم هایی که سریعاً فرد را لاغر می کند گاهی بروی پوست اثرات غیرقابل جبران به جای می گذارد.
 
حرارت مواد مغذی، آنتی اکسیدان های موجود در غذا را کاهش می دهد و زمینه اصلی پیری پوست را فراهم می کند گفت: فرآیند پخت غذا هم تاثیر جدی بر روند پیری پوست دارد هر چه میزان حرارت پخت افزایش یابد سبب ایجاد تغییرات بیشتری در ساختار مواد مغذی خواهد شد.این موضوع به معنای حذف مصرف غذاهای پخته نیست بلکه برای اینکه از اثرات مخرب حرارت روی مواد غذایی جلوگیری شود زمان پخت مواد غذایی کاهش داده شده و باید از سرخ کردن غذاها و پختن غذا با مقدار فراوان روغن پرهیز شود.
برای دیدن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.